Bloomberg Yazdı: ABD ve Ukrayna Strateji Değiştirmek Zorunda

Bloomberg, ABD ve Ukrayna’nın “karşı saldırının başarısızlığı nedeniyle strateji değiştirmek zorunda kalacağını” yazdı.

Ceyhun Ergüven / Ajans Bizim/ Türkiye / ANKARA

Bloomberg, ABD ve Ukrayna’nın “karşı saldırının başarısızlığı nedeniyle strateji değiştirmek zorunda kalacağını” yazdı.

Bloomberg’de yer alan makalede, Ukrayna ve Batılı müttefiklerinin Ukrayna ordusunun Batı taktiklerini kullandığı “karşı saldırısının başarısızlığının ardından muhtemelen askeri stratejiyi değiştirmek zorunda kalacakları” belirtildi.

Makalede, “Ukrayna'nın mevcut karşı saldırısı başlangıçta zordu. Çünkü ülke, belli avantajları olmadan Batılı askerlerin beklediği Batı taktiklerini taklit etmeye çalışıyordu” denildi.

ABD'nin Kiev'i desteklemeye devam etmek istiyorsa stratejisini bir bütün olarak değiştirmesi gerektiğine dikkat çekilen makalede, diğer değişikliklerin yanı sıra çatışmanın olası tırmanması veya uzaması ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Makalede, ayrıca ABD'nin Ukrayna'yı karşı saldırıya hazırlama çabalarının hayal kırıklığı yarattığı da ifade edildi.

Öte yandan, Amerikalı Senatör Josh Hawley, Beyaz Saray'ın “stratejiden yoksun bir şekilde Ukrayna’ya para vermesinin tam bir çılgınlık” olduğunu söyledi. Senatör, fonların durdurulması ve yardımların nasıl harcandığının incelenmesini gerektiğini belirtti.

Senatör Hawley, Fox News’e yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın talep ettiği 24 milyar doların bir sonu olmadığını duydum. Bu olay henüz bitmekten çok uzak. Ukrayna hükümetine sürekli para vermemizi istiyorlar. Peki tüm bunlar ne için? Herhangi bir strateji veya nihai hedefimiz var mı? Beyaz Saray’ın herhangi bir planı yok. Bunu artık durdurmalıyız. Bu tam bir çılgınlık” dedi.

Hawley, ayrıca Ukrayna’ya verilen fonların Ukrayna hükümeti tarafından nasıl harcandığına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yeni hava savunma sistemleri, mermiler, toplar ve tanksavar silahlarını içeren yeni bir askeri yardım paketini onayladığını açıkladı. 

25 Eyl 2023 - 21:37 - 3. Sayfa