Ceyhun Ergüven / Ajans Bizim / Katar / Doha
Dünya Kupasından oynanan günün ikinci maçında Avustralya’yı 2-1 yenen Arjantin, çeyrek finale çıktı ve Hollanda’nın rakibi oldu.
Genellikle Arjantin’in baskısı altında geçen maçta Güney Amerika ekibi zaman zaman rakibi karşısında zorlandı.
Latin Amerika ekibi, dünya yıldızı oyuncusu Messi’nin attığı golle maçın ilk devresini önde tamamlamayı başardı.
35’inci dakikada Otamendi’nin güzel pasına sol ayağıyla güzel vuran Messi, yerden giden şutla Avustralya kalecisini avlamayı başardı 1-0.
Avustralya bu gole karşılık veremeyince ilk yarı Arjantin’in üstünlüğüyle kapandı.
Avustralya, ikinci yarıda üstünlük kurmaya çalıştıysa istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı ve kalecisinin yaptığı hatayla ikinci golü yemekten de kurtulamadı.
Kaleci Mathew Ryan, 57’nci dakikada Rodrigo Da Paul presi üzerine çalım atmaya kalkınca gerilerden gelen Julian Alvarez’e topu kaptırdı ve o da boş kaleye topu gönderdi 2 -0.
Avustralya, bu hataya rağmen demoralize olmadı ve maça asılmaya başladı. Craig Goodwin’in 77’nci dakikada çektiği şut, Enzo Fernandez’e çarparak yön değiştirdi ve kaleci Emiliano Martinez’i kontrpiyede bırakarak Arjantin ağlarına takıldı. 1-2.
Arjantin son dakikalarda Messi’nin verdiği pastan Lautaro Martinez’in ayağından golü kaçırınca üçüncü golden oldu.
Maçın uzatma dakikalarında Arjantin’in yüreği ağzına geldi. Avustralya’nın genç hücumcusu Garan Kuol’un şutunu 90+7’de kaleci Martinez durdurunca maçın kaderi belli oldu. Arjantin 2 – Avustralya 0.
Elenmeye rağmen Szymon Marciniak yönetimindeki Avustralya sahadan başı dik ayrılırken, Messi ve arkadaşlarının macerası devam ediyor.
Hollanda ile Arjantin cuma günü çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.
****
Dünya Kupası: Hollanda çeyrek finale çıkan ilk takım oldu
Hollanda, bugün Doha’da oynanan maçta ABD’yi 3-1 yenerek eledi ve çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.
Uluslararası Halife stadyumunda oynanan maçta 10’uncu dakikada Memphis Depay ve 45+1’de Daley Blind ile 2-0 öne geçen Hollanda, maçın 76’ncı dakikasında Haji Wright’ın ayağından yediği golle bir an maçı tehlikeye soktu 2-1!
Ancak Hollanda 81’inci dakikada Denzel Dumfries vasıtasıyla kazandığı golle rahatladı 3-1.
ABD, geri kalan dakikalarda bir mucizeye imza atmak istercesine rakip kaleyi baskı altına alsa da Hollanda’nın direnen defansını aşamadı.
Teknik Direktör Louis van Gaal yönetimindeki Hollanda millî takımı böylece önemli bir geri dönüş yaptı.
Hollanda, Euro-2016’ya ve 2018 Dünya Kupasına katılamamış Euro-2021’de ilk 16’dan çıkamamıştı.
Kanada ve Meksika ile ortaklaşa düzenlenen 2026 Dünya Kupasına ev sahipliği yapaya hazırlanan ABD ise 2002'de olduğu gibi çeyrek final hayali kurarken, elenmekten kurtulamadı.
Hollanda, cuma günü saat 20.00’de Lusail stadyumunda oynanması planlanan çeyrek final maçı için rakibinin belli olmasını bekleyecek.
Hollanda, bu akşam oynanacak Arjantin-Avustralya maçının galibiyle karşılaşacak.
Yorum yazarak Haber Hürriyeti Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Hürriyeti hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Haber Hürriyeti editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Hürriyeti değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Haber Hürriyeti Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Hürriyeti hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Haber Hürriyeti editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Hürriyeti değil haberi geçen ajanstır.