Haber Hürriyeti. Türkiyenin En özgür haber portalı
25 Mayıs 2012 Cuma Sık Kullanılanlara Ekle   Kullanıcı Girişi     Künye ve İletişim    RSS            Site içi arama :     
Anasayfa
Gündem
Çevre
Ekonomi
Siyaset
Yaşam
Eğitim
Dünya
3. Sayfa
Şehir ve Başkan
Spor
Kültür Sanat
Sağlık
Turizm
Magazin
 Beğen
Facebook Bizi Beğenin
Video Haber
VAN'DA 2 TERÖRİST YAKALANDI
BAYRAKLI'DA HAFTA SONLARI VEZNELER AÇIK
SAMSUN'DA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI
Küçük kıza tecavüze 13 yıl hapis
BOĞAZINA ERİK KAÇAK ÇOCUK ÖLDÜ
İZMİR BB DAVASINDA 2 TAHLİYE
SOFYA'DAKİ DEPREM EDİRNE'Yİ DE SALLADI
MHP TEKİRDAĞ İL BAŞKANLIĞI'NA BİR ADAY DAHA
Prof. Dr. Ali GÜNGÖR
Ercüment ERKUL
Fikret KALMUK
Talat KIRCAN
Sedat PİŞİRİCİ
Erdal İZGİ
Nahit DURU
Dr. Mehmet Fuat ABUT
Zeynel KOZANOĞLU
Şimdiki Çocuklar Harika...
İzmir Gazeteciler Cemiyeti işgal günü düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'i kitaplaştırdı. Şimdi birileri çıkıp Hasan Tahsin'i topa tutuyor.
23.05.2012
Tayfur GÖÇMENOĞLU
Yaşar AKSOY
Metin AYDINOĞLU
Ağladıkça göreceksin
O ne hıçkırmak öyle. İzleyici Silivri Cezaevi'ndeki bizim gazeteciler sanacak. Onlar bile ağlamıyor.
23.05.2012
Hülya SEZGİN
Güzel Atlar Yöresi Kapadokya...
Daha yüz metre gitmedik, şoför aynaya baktı ve “Sanırım bir şey var.” dedi. Kan ter içinde bir beyin peşimizden koştuğunu gördük...
24.05.2012
Dr. Cem AYDEMİR
Akın Kamacıoğlu
Barış Kudar
Özlem ABUT
Vefasız mı, ''Yüce''mi bu millet?
Atamıza vefa borcumuzu öderken büründüğümüz ''cimri'' hallerimiz nedendir? Ulu önderimize anarak hakkımızı ödeyebilir miyiz?
21.05.2012
Av. Burhan ÖĞÜTCÜ
Prof. Tevfik DALGIÇ
Sedat KAYA
Yalçın KAMACIOĞLU
Beyhan BİÇKİN
POLİSE BİR DOKUN BAK KAÇ AH GELİYOR?
Polise vurmayın dedim, saldırana madalya mı veriyorlar dedim, gelen mesajlardan anladım ki ben sadece buzdağının görünen kısmını yazmışım.
22.05.2012
Maruf EVREN
Artık geçti
Küçüklüğümden beri dar yerlerden sıkılır, buralardan adeta feryat ederek kaçardım. Daha sonra bunun bir hastalık olduğunu anladım.
24.05.2012
Nur SAYLAN
Merhaba
Yeni güne yeni bir umutla başlıyorum ve Haber Hürriyeti okuyanlarına... Dostlarına " İlk Merhabamı " diyorum.
23.05.2012
Skip Navigation Links.
http://www.tema.org.tr
http://www.cekulvakfi.org.tr/
http://www.turcev.org.tr
http://www.millipiyango.gov.tr/sanstopusonuc.html
  
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Paylaş | Yazdır | Arladaşına Gönder Genç Erkek Hastalığı
GENÇ ERKEK
HASTALIĞI

Baş ağrısının o kadar çok nedenleri vardır ki, saymakla bitmez. Bu gün size ender bilinen bir baş ağrısı türünden bahsetmek istiyorum.

Küme türü baş ağrısı... Sanırım hiç duymadınız... Çok can yakıcı bir  ağrıdır bu...
Küme baş ağrısına aynı zamanda , cluster baş ağrısı da deniyor...
Küme (cluster) baş ağrıları, başın yarısında, özellikle de göz çevresinde otaya çıkar.
Çok şiddetli insanı canından bezdiren ağrılardır.
Bu tür ağrı genellikle  genç erkeklerde görülür. Bu nedenle de, genç erkek hastalığı olarak da adlandırılır.
Aynı taraf göz çevresinde ve şakakta süratle  başlayan bu tür baş ağrısı, aynı şekilde ani olarak geçer.

HASTA İNTİHAR EDEBİLİR

Küme baş ağrıları genel olarak sıkıştırıcı, oyucu, ve basınç yapan ağrılardır.
Ağrı o kadar şiddetli olur ki, intiharı bile düşündürebilir.  
Küme baş ağrıları genel olarak 15 dakika ile 3 saat kadar sürer.
Hemen hergün veya gün aşırı aynı saatlerde tekrarlar.
Aynı gün içinde 1-8 atak görülebilse de, genelde günde 1-2 atak görülmektedir.
Ağrılı dönem 1-2 ay kadar sürer.
Bu dönemi bazen ağrısız aylar, hatta yıllar bile izleyebilir.
Çok ender de olsa, ağrısız dönemler olmadan, tüm yılı ağrılı geçiren hastalar da vardır.

ALKOL TETİKLİYOR

Küme başağrıları ekseriyetle 20-40 yaş arası erkeklerde görülüyor. Erkek kadın oranı ise 9/1 dir.
Migrendekine benzer tetikleyici nedenlere küme baş ağrılarında rastlanmaz.
Ancak tek istisna var!  O da alkoldür.

Ağrılı dönemde alınan alkol, atağı başlatır.
Başın hep bir yarısında olan şiddetli ağrıya, mutlaka aynı taraf göz yaşarması, gözde kızarma, göz ve çevresinde şişlik, gözde küçülme, göz kapağında düşüklük gibi belirtilerden çoğu eşlik eder.
Aynı taraf burun deliğinde tıkanma, sişlik, nefes alamama tüm küme baş ağrılı hastalarda görülür.
Genelde burun tıkanıklığı atak sonuna doğru açılır ve su gibi seröz bir akıntı olur.
Aynı taraf yüz yarısında terleme olabilir.
Bazı hastalarda tüm vücutta terleme olur.
Bazı hastalar sıkıntı hissi, vücutta sıkışma, ağırlık tarzında belirtilerle ağrının geleceğini hissettiklerini belirtirler.

TEDAVİSİ ZORDUR

Tedavisine gelince;
Hastada hipertansiyon varsa aldığı ilaçlar tansiyonunu yükseltebilir. Bu nedenle dikkati olmak gerekir.
Sadece ataklar sırasında kan basıncı yükselen hastalar da vardır.
Burun yoluyla %100 oksijen solunumu , yada hiperbarik oksijen tedavisi uygulanır.
Böylece, atağın süresini kısaltmak amaçlanır.
Kortikosteroid tedavi uygulanan hastalar da vardır.
Nedeni tam anlamı ile bilinemediğinden tedavisi zordur.
Bazı araştırmalar, otonom sinir sisteminin damar kontrolünün, küme baş ağrılı hastalarda geçici olarak bozulduğunu göstermiştir.
Otonom sistemdeki bu bozukluk, damarlarda  genişlemeye neden olur. Bu nedenle de  ağrı, ödem, şişlik, kızarıklık, akıntı, terleme başlar.
Ayrıca, otonom sinir sistemi kontrolü altında görev yapan  barsaklarda   hareket  bozulduğu için bulantı, kusma, ishal  ender de olsa  ağrıya eşlik eder.

Küme başağrıları akupunktur ile tedavi edilebilir. Ancak bu pek de kolay olmuyor.

Op Dr. Mehmet Fuat Abut




Yazının Yorumları
Beyhan Biçkin - Danimarka diyorki : " Ah bir de kıymet bilinse "
26 senedir yurtdışında yaşayıp pek çok ağrıları olan biri olarak , ah keşke bizim hekimlerimizin kıymetini bilse vatandaşlar demekten kendimi alamıyorum. Bu arada Doğum gününüzü de kutlamak isterim, nice sağlıklı yıllara. Saygılarımla
22.02.2012 17:34:36
Yazıya Yorum Ekleyin
Adınız Soyadınız ve Rumuz :   Yaşadığınız İl :
Başlık :  
Yorumunuz :  
   
Yorumu Gönder !                     Vazgeç  
 
// Diğer Yazılar //
  TUTANKHAMON  |||   Mısır'ın Krallar vadisi'ndeyiz şimdi. Mezarında, inanılmaz zenginliklerin bulunduğu, Mısır'ın 19'un hükümdarı Tutankhamon'un gömüldüğü yerdeyiz...
  SİNÜZİT ZARARLARI VE TADAVİSİ  |||   Sinüzüt konusunun uzmanı olan Prof. Dr. Dilaver Özturan, bugün sutunlarımıza konuk olalacak... Ve sinüzit hakkında bilinmesi gerekenleri ben soracağım, hocamız yanıtlayacak.
  BİBER VE FAYDALARI  |||   Biber deyip geçmeyin, dudak büküp küçümsemeyin. Acısıyla, tatlısıyla, yeşiliyle kırmızısıyla, tazesiyle ve kurusuyla biberin yararları anlatmakla bitmez
  BEL AĞRILARI VE NEDENLERİ (2)  |||   Ülkemizin önemli beyin cerrahlarından Op. Dr Mehmet Hacıhanefoğlu konuğumuz oldu, bel, boyun ve siyatik ağrıları konusunda bizleri aydınlattı.
  BEL AĞRILARI VE NEDENLERİ  |||   Bu hafta, ülkemizin önemli beyin cerrahlarından Op.Dr Mehmet Hacıhanefoğlu konuğumuz olarak, bel, boyun ve siyatik ağrıları konusunda bizleri aydınlatacak.
  Genç Erkek Hastalığı  |||   Baş ağrısının o kadar çok nedenleri vardır ki, saymakla bitmez. Bu gün size ender bilinen bir baş ağrısı türünden bahsetmek istiyorum.
  ICMART 2011 İzlenimleri  |||   ICMART, Dünya Akupunktur Birliği'nin Hollanda’da düzenlediği ve Akupunktur hakkında önemli kararların alındığı Dünya kongresine katıldım.
  Akupunktur Asla Tıbbın Alternatifi Değildir  |||   Akademik Akupunktur Derneğinin başkanı olarak omuzlarıma binen sorumluluk duygusuyla, medyada yapılan yanlış açıklamalar beni üzdüğü gibi geriyor da…
  Akupunktur kilo tedavisi için icat edilmemiştir  |||   Yaz geliyor ve herkes deli gibi nasıl zayıflarımın derdinde. Öncelikle söyleyeyim, Akupunktur kişiyi zayıflatmak için icad edilmiş bir yöntem değildir.
  POLENLER PUSUDA  |||   Bahar alerjileri yaşadığımız mevsimden dolayı gündeme oturdu. Alerjik bünyesi olan pek çok kişinin korkulu rüyası olan polenler pusuda
  YATAĞINIZDAKİ GİZLİ DÜŞMANA DİKKAT  |||   Ne yazık ki evinizin pırıl pırıl görünmesi, sizi özellikle yatağınızda pusuya yatmış olan gizli düşmandan korumaya çoğu kez yeterli olmuyor.
  MUMYALARIN GİZEMİ  |||   Mısır… Firavunların, piramitlerin ve mumyaların diyarı. Mumyalama prosedürü sadece bir bilimsel bir işlem değil gerçek bir sanat dalı…
  Bahar Alerjiye davetiye çıkartıyor  |||   Malum bahar geldi. Çoğumuz için yılın belki de en keyifli mevsimi de olsa ilkbahar alerjik bünyeye sahip olan kişiler için oldukça sıkıntılı bir süreçtir.
  Çıbanın Başı  |||   Apse, bakteri istilasına uğrayan vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilecek ve ciddiye alınması gereken bir hastalık durumudur.
  Fenerbahçe, Beşiktaş dostluğu  |||   Beşiktaş- Fenerbahçe derbisinin sadece sonucu değil, gençlerin birbirine karşı olan tutumu beni çok üzdü, hatta etkiledi diyebilirim.
  Akupunktur Ehil Olmayan Ellerde Zarar Verebilir  |||   Dr. Mehmet Abut, çok önemli bir konuyu gündeme taşıyor. Suistimale açık Akupuntur konusunda uyarıyor. Bu yazıyı lütfen tüm tanıdıklarınızla paylaşın.
  Kulaklarımız, piercing ve sağlık  |||   Gençlerin bayıldığı piercing modası var ya gerçekten çok tehlikeli...
  Kulak kepçesi vücudumuzun CHECK UP organı  |||   Kulak kepçemiz gerçekten de bir "’check up’’ merkezi. Özellikle küpe takarken çok düşünmenizi tavsiye ediyorum.
  Akılları zorluyan hücre düzeni  |||   Dr. Mehmet Fuat Abut yazdı: İnsan vücudundaki en büyük hücre 200 mikron büyüklüğündeki ovum yani yumurta hücresidir.
  İmparatorluktaki inanılmaz enteraktif iletişim  |||   ‘Harika Yapıt’’ olarak nitelendirdiğim ve ihtişamlı bir İmparatorluğa benzettiğim insan vücudunu keşfe devam ediyoruz.
  HERKES BİRER İMPARATOR  |||   İnanılması güç biliyorum ama her birimiz, ortalama 140 trilyon hücreden oluşan ve ‘’İnsan Vücudu’’ denilen, bir İmparatorluğa hükmediyoruz.
  Kalça eklemi ameliyatları  |||   Almanya'da 20 dakikada kalça protezi ameliyatı yaparak dünya rekoru kıran Opr. Dr. Mehmet Fuat Abut, bu operasyonları anlatıyor. Dr. ve hastaları uyarıyor.
  ARABANIN MOTORU OTOBANDA STOP ETTİ  |||   Arabamızla yola koyulduk. Otobanda gidiyorduk ki birden motordan sesler gelmeye başladı. Kenara çektik arabayı. Demek ki çilemiz bitmemişti.
  SEKRETERLERİN BÜYÜK JESTİ  |||   Dr. Mehmet Fuat Abut, beş parasız kaldıkları İtalya'da bakın başından neler geçiyor. Bir İtalya Masalı Yazı dizisinde 7. bölüm.
  ÜÇ KİŞİ TEK JETONLA NASIL VESİKALIK ÇEKTİRİR  |||   Konsolostan aldığımız 50 Markı bozdurup otomotik makinada 10 marka 3 kişi 10 adet vesikalık çektirdik...
  SİZİ TÜRKİYE’YE GÖNDERELİM  |||   Dr. Mehmet Fuat Abut, beş parasız kaldıkları İtalya'da Almanya'da görevli olduğu hastaneye dönmek isterken bakın başından neler geçiyor.
  ROMA'DA İNSAN ÖLDÜRÜLSE KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL  |||   Dr. Mehmet Fuat Abut, Bir İtalya Masalı yazı dizisine beş parasız kaldıkları Roma'da başından geçenleri anlatıyor.
  BİR İTALYA MASALI-3  |||   Op. Dr. Mehmet Fuat Abut bugün Roma'da eşinin yerlerde sürüklenerek çantasının kapkaççılar tarafından çalınmasını anlatıyor.
  ALDIĞIMIZ KİTAPLAR DAKİKASINDA KAYBOLUYOR  |||   Dr. Mehmet Abut'un bir İtalya gezisinde bugün 2 bölüm. Aldığımız kitaplar dakikasında kayboldu...
  BİR İTALYA MASALI  |||   Op. Dr. Mehmet Fuat Abut, sizlere ibret dolu bir seyahat öyküsü anlatıyor. Dr. Abut ve ailesinin yaşadığı olaylar dizisini mutlaka okuyun lütfen.
  TEK SEANSTA SİGARA BIRAKILABİLİR  |||   Sigarayı bırakabilirsiniz. Hem de tek seansta. Sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayana akupunktur uygulayarak yardım edebiliriz.
  SİGARA BIRAKILABİLİR Mİ?  |||   Bu yazımda ‘Sigara Bırakılabilir mi?’ sorusuna cevap vermeğe çalışacağım. Aslına bakarsanız sigarayı her tiryaki bırakabilir.
  SİGARAYI BIRAKMAK NEDEN ZOR?  |||   Değerli okurlar, sigarayı bırakmak zor çünkü, dumanını ciğerlerine dolduranlar kendilerini son derecede mutlu hissederler.
  3A  |||   Süper Lig 2009-2010 sezonuna süper şekilde başladı. Türkiye 3G ile tanıştı. Ardı ardına atılımlar. İlk güzel sinyaller ise Galatasaray’dan geliyor 8 maçta 29 gol.
  YÜKSEK LİSANS  |||   Yüksek basınç etkisini en etkili şekilde gösteriyor "Ademoğlu"na. Sıcaktan çay suyu gibi kanı kaynıyor fokur fokur. Kimi denize gidiyor çoluk çocuk, kimi havuza. Birde çocukların peşinden gidilen yaz spor okulları.
  YAZI YAZDIM...  |||   Yazı yazmaya ara verip, yazı yaşamaya gittim. Yaza susamış vücudumun susuzluğunu, havuzla denizi kana kana içerek dindirdim.
  Transfer  |||   Transfer zamanı geldi, gerçi hiç gitmiyor da... Herkesin konuştuğu konu ve kurduğu cümle aynı, "Ne para aldı, off off.." Kaka 130 trilyon TL aldı, Milan'dan Madrid'e uçtu. Cristiano Ronaldo bonservis bedeli 180 trilyon TL. Aman Allahım!..
  Göztepe  |||   Gece uyku girmemişti gözüme. Bayram sabahlarındaki heyecanım bu hissin yanında bir hiçti. Bunu kıyaslayabileceğim tek heyecan, Kocatepe İlkokulu'nun bahçesinde geçen hafta ilk defa sıraya girmem olabilirdi. Babam beni çok uzun süredir ağzını ballandıra ballandıra anlattığı yere götürecekti.
  Hepimiz birimiz...  |||   İzmir'de bir Türkiye Kupası finali oldu. İzmir bir anda hasta yatağından kalktı bir günlük olsa da silkindi ve canlandı. F.Bahçe ve Beşiktaş taraftarları Çeşme'den Manisa'ya tüm otelleri doldurdu. Restoranlar, barlar, kafeler uzun süredir böyle güzel bir gün yaşamadı.
  PARİS VE ARDA  |||   G.Saray'ın ve milli takımın yıldızı, bir çok kulübün peşinde koştuğu 22 yaşındaki Arda. Fransa'nın başkenti Paris'e gidiyor iki gün kalıyor. Bu arada bir striptiz kulübünde eğleniyor. Var mı ters bir şey?
  Biri bizi kandırıyor!  |||   Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal-Manchester United, Barcelona-Chelsea maçlarını izledim ve çok büyük bir hata yaptım.
  Neden bu dejavu?  |||   Türkiye Kupası finali İzmir Atatürk Stadı'na verildi. Bundan iki sezon önce yine aynı iki takım F.Bahçe ve Beşiktaş yine final oynamışlardı Atatürk Stadı'nda. O gün seyirci sayısı 60.000 kişi diye tarihe geçti.
  Bizim sporumuz başka...  |||   Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçı. Liverpool-Chelsea karşı karşıya... Karşılaşma muhteşem seyirci desen öyle... Kimin yarı finale kalacağı son ana kadar belli değil... Stres yüklü, kabus gibi... Skor 4-4 Chelsea yarı finalde. Kavga yok. Yumruklar yerine ayaklar konuşmuş, saygı ön planda. Seyirci gayet sakin seviniyor ve üzülüyor. Biz bu futbolu İngilizlerden öğrendiysek eğer, biraz eksik öğrenmişiz...
  DERBİ Mİ, NE DERBİSİ?  |||   Pazara cümbüş var... Derbi olur da yazmamak olur mu? G.Saray'ın ezeli rakibi F.Bahçe yada F.Bahçe'nin nefretini hiç kaybetmediği bir numaralı rakibi G.Saray. Dünyanın sayılı derbilerinden bizimki. Adı 'ŞEHİR DERBİSİ'. Politik ve dinsel çatışma yok. İran yada Balkan ülkelerindeki gibi kralın veya partinin takımına karşı halkın takımı durumu da yok.
  Afrika Afrika duy sesimizi!  |||   Afrika 2010'da yer almamız için başka seçeneğimiz yok. (A) Milli Takım ya da (HİÇBİRİ).
  Sabahları aç karnına DVD...  |||   Göztepe ve Karşıyaka bir üst lige çıkmak için çırpınıyor... Bu konuda yardım alabilecekleri şey ise tarihleri... Kulüpler, kendi tarihlerini futbolcularına öğretebilirse sonuca kendiliğinden gidilir...
  Septimus Severus  |||   Şampiyon kim olacak? İstanbul dışına çıkacak mı? Çıkmaz, ne Sivas olur ne de Trabzon. İstanbul takımlarının bu kadar taraftarı, başka şehirlerden bu kadar çok sempatizanı olduğu sürece olmaz. Eskiden de böyleydi hatta çok çooook eskiden de..
  Başım çok ağrıyor, olmaz canım...  |||   Bu maçın sonucu banko 1 OLUR, Diğer maçın ise banko 2 OLUR, Öbürünün banko 0 OLUR, Derbinin üst OLUR, Haftanın maçı kesin alt OLUR. OLDU CANIM...
  Bordo mu mor mu?  |||   Sabah gazetelere göz attığımda tüm başlıklar Bülent Korkmaz ve 1998-2000 ruhu üzerineydi. Heyecanla herkes gibi 8.30'u beklemeye başladım. Maç saati geldi çattı.
  Yandan darbe  |||   Oturdum televizyonun karşısına. G.Saray, Bordeaux ile oynuyor, maçta şifresiz olunca "Fransız kalmamak lazım" dedim.
    |||  
 
Skip Navigation Links
Anasayfa
Gündem
Çevre
Ekonomi
Siyaset
Yaşam
Eğitim
Dünya
3. Sayfa
Spor
Künye ve İletişim
Skip Navigation Links
Yazarlarımız
Basından Seçme
Kültür Sanat
ÇizgiYorum
Resim Galerisi
Üyemiz Olun
Çevre Klübü
İbrahim IRMAK Yazıyor
Ödemiş Belediyesi, zehir arıtma tesisi kurdu  - 23.05.2012 Ödemiş Belediyesi mandıracılarla el ele verip, karıştığı derelerde canlı yaşamı yok eden peynir altı sularını arıtacak tesis kurdu. Evsel atık sudan 10 kat daha zehirli olan peynir altı suları, artık hem işletmeciye hem de doğa için kâbus olmaktan çıkacak.
Ödemiş Belediyesi mandıracılarla el ele verip, karıştığı derelerde canlı yaşamı yok eden peynir altı sularını arıtacak tesis kurdu. Evsel atık sudan 10 kat daha zehirli olan peynir altı suları, artık hem işletmeciye hem de doğa için kâbus olmaktan çıkacak.
Gazeteciler_gasteciler_haberhurriyeti
camavlukozak_mandra
Mesut_Tim_Kahramanlar
at yarislari
BAFİ K-9 KÖPEK ÇİFTLİĞİ
uyusturucu_dosyasi
Roportajlar
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti
Haber Hürriyeti