24.02.2012 15:36:00
(Not yazı dizilerimizin her hakkı saklıdır. İktibas edilemez. Kopyalanıp yayınlanamaz. Yazı dizisinin bir prağrafını yayınlayıp ancak sitemize link vererek yayınlayabilirsiniz)
İnternet Gazeteniz, Haberhurriyeti.com Sinema, tiyatro ve müzik dünyasının ünlülerinin anılarını yayınlıyor. Üstelik Magazin Gazeteciliği'ne 30 yılını veren Tayfur Göçmenoğlu'nun kaleminden.
NÜKHET DURU
Nükhet Duru'nun sanat yaşamında dört aşama var.. Birincisi, şantözlük dönemi..
Şantözlük, aslında bir acemilik dönemi sayılır. Ama şantöz gelen, şantöz kalabilir.. Kendilerini geliştirmeyenler yerlerinde sayarlar. Ama bazıları vardır, kaplarına sığamaz. Kendilerini geliştirir, yeni şeyler öğrenirler. Hırsla, ihtirasla, inatla, gayretle bir sıçrama yapmak isterler.
Nükhet Duru, buna en iyi örnek. Onun kendisine "şantöz" dediğimiz, ama gözündeki ışığı da görebildiğimiz acemilik dönemini çok iyi hatırlarım.. İlk kez Fuar'da sahneye çıkıyordu. Manolya Bahçesi'nde Zeki Müren'in alt kadrosunda yer almak, ama Büyük Efes Oteli'nde kalıyor olmak, çok hoşuna gitmişti. Sevecen, insanlarla çabucak dostluk kurabilen, en ufak bir kaprisi olmayan saf bir kızdı.
Çat kapı gelir, kendi çayını kendi söyler, oturup bulmaca çözer, herkese takılır, ama herkese de kendini sevdirirdi.
Nükhet Duru'nun bu ilk aşamasında onu kim tanımışsa şanslıdır. Komplekssiz bir güzel kızı daha yükseklerde görme isteği herkesin gönlünde oluşmuştu çünkü.
İkinci aşama, onun Ali Kocatepe ile tanışması, Ali'nin o birbirinden güzel şarkılarını geçmesi, kısacası şantözlükten sıyrılıp kalite yolunda ilerlemesidir.
Ali Kocatepe, Nükhet Duru'da gelecek görmüş ve gerçekten tüm şarkılarını ona vermişti. Nükhet Duru, her şeye açık, güzelliğini doyasıya sergileyebilen, sesini en iyi şekilde kullanan, sahne şovunu kusursuz icra eden bir yıldız olma yolundaydı artık. Ali'nin şarkıları onun eşsiz yorumuyla ayrı bir lezzet olmuştu kulaklarda.
Üçüncü aşama, Nükhet Duru'nun Hürriyet Gazetesi'nin o yıllardaki sahibi Erol Simavi ile tanışmasıdır. Erol Simavi çapkın adam. Gönül Yazar'dan yeni ayrılmış. Nükhet Duru'ya da sırılsıklam aşık olmuş.
Ama ilginçtir, Simavi, onu bir altın kafese koymak yerine özgür davranması konusunda adeta teşvik etmişti.
Ama Nükhet Duru, koskoca bir gazete patronunun sevgilisi olmanın kendisine tanıdığı özeli, eski dostlarına mesafe koyarak gösterdi. Aslında o, kendini bir altın kafese koydu.
Sonra bir gün o kafesin kapısı açıldı. Nükhet duru, kendi kanatlarıyla uçtu. Yere kendi ayaklarıyla kondu. Yaşam ve sanat serüveninin dördüncü aşamasında daha güçlü olması gerektiğinin bilinciyle yoluna devam etti.
Bugünün Nükhet Duru'su bu aşamayı hala yaşıyor. O, geçmişten ders almış, bu noktaya tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş bir sanatçı artık. Şantözlük yılları gerilerde kalmış. Ses yine iyi, güzellik yine var. Müzik, sahne başarısı onun için artık çocuk oyuncağı. "Olmuş" derler ya, işte öyle bir şey.
MAGAZİNİN TARİHİ Tayfur Göçmenoğlu'nun bu anıları henüz piyasaya çıkan, "O Yıldızlar Hiç Sönmesin" kitabında toplandı. A4 boyunda 864 sayfalık bu magazin tarihini 30 liraya 0542 795 63 52 nolu telefondan temin edilebilirsiniz.
www.haberhurriyeti.com haber hurriyeti, haber hürriyeti, haberhurriyeti,
|
|
|

Büyütmek için resmi tıklayınız |
|
|
|
|
|

Büyütmek için resmi tıklayınız |
|
|
|
|
|

Büyütmek için resmi tıklayınız |
|
|
|
|
|

Büyütmek için resmi tıklayınız |
|
|
|
|